Smag i Sorø

bananbåd2

Smag i Sorø

Kom og smag de lækre kvalitetsvarer og oplev den gode stemning, når Madmessen Smag i Sorø slår dørene op for spændende kulinariske oplevelser søndag den 14. april 2019 klokken 10-16.

Formålet er at udbrede kendskab til kulinariske kvalitetsprodukter fra det midt- og vestsjællandske område, og der er lagt op til besøg fra blandt andet gårdbutikker, bryggerier, vinproducenter, bagerier og mejerier. Du har mulighed for at møde de helt særlige lokale bønder, der holder dyr under mærket Velfærdsdelikatesser®.

Velfærdsdelikatesser® – Fra Bonde til Kunde

Velfærdsdelikatesser® er et registreret varemærke, som er udviklet af Dyrenes Beskyttelse i samarbejde med mindre, økologiske gårde. Mærket optimerer økologi, naturlighed og dyrevelfærd i alle faser af et produktionsdyrs liv og fremmer et økonomisk og økologisk bæredygtigt landbrug.

Producenterne af Velfærdsdelikatesser® skal både have Ø-mærket og leve op til en række skrappe krav til dyrenes naturlige opvækst og harmoni med omgivelserne. For forbrugerne giver det velsmagende delikatesser fra dyr, der har levet og afsluttet livet på en god måde. Mærket omfatter både kvæg, får, grise, gæs og høns.

Velfærdsdelikatesser® sælges alene fra bonde til kunde, hvilket betyder, at man ikke kan finde produkterne ude i supermarkederne. Kødet kan leveres direkte til døren, købes i bondens gårdbutik eller findes på udvalgte torve.

Mærk smagen af dyrevelfærd

Kig efter Velfærdsdelikatesser® på madmessen, hvor du blandt andet kan møde Katrinelunden, som er besøgs- og demonstrationsgård for Velfærdsdelikatesser®. Du kan også møde Hørhaven, som er et økologisk landbrug med biodiversitet, bæredygtighed og dyrevelfærd i fokus.

Der vil både blive uddelt smagsprøver og være mulighed for at købe udskæringer af sortbrogede landrace gris, leverpostej, medister og skinker.

Vi glæder os til at fortælle dig mere om konceptet og give dig en anderledes smagsoplevelse.

smagisorø